Kleuranalyse

Het is jou ook vast eens overkomen, je trekt een jurk aan die je er fantastisch vindt uitzien, maar de kleur staat niet in je gezicht of past niet bij je haarkleur. Bepaalde kleuren doen je ogen oplichten of laten je haarkleur er goed uitzien terwijl andere kleuren dat juist niet doen. Daarom hier een korte uitleg over de kleurtypes; het lentetype, het zomertype, het herfsttype en het wintertype.

Ben jij een lentetype?

Dán heb je een goudkleur tot lichtrossige haarkleur. Je ogen zijn grijsblauw, lichtbruin of groen. Je hebt een lichte huidskleur (vaak met sproetjes). Lentetypes zijn vaak levendige types die van verandering en vernieuwing houden.

Kleuren die jou goed staan zijn: Mosgroen, pasteltinten, oranje, rood, geel, inktblauw en goudtinten.

Ben jij een zomertype?

Dan heb jij blond/lichtblond haar en een lichte huid die makkelijk bruint. Je ogen zijn blauw of grijsgroen en ja, zomertypes hebben vaak een rode blos op hun wangen. Zomertypes zijn vaak rustige personen en stralen creativiteit uit.

Kleuren die jou goed staan zijn: Grijstinten, blauw, bruintinten, poederroze, rood, paars en legergroen.

Ben jij een herfsttype?

Dan heb jij donkerblond tot donkerbruin haar met vaak een koperkleurige gloed. Je huid is lichtbeige en herfsttypes hebben groene of bruine ogen. Herfsttypes zijn graag bezig en hebben een levendig karakter.

Kleuren die jou goed staan zijn: Bruin, oranje, okergeel, cognac en mosgroen.

Ben jij een wintertype?

Dan heb je donkerbruin of zwart haar en een bleke huid. Het contrast tussen huidskleur en haarkleur is vaak groot. Je ogen zijn donkerblauw of bruin. Wintertypes zijn vaak leidinggevende types met veel humor.

Kleuren die jou goed staan zijn: Felblauw, zwart, donkerblauw, neem vooral heldere kleuren.

Annegreet

Tags:

Plaats een reactie